Panther Packaging investeert fors in machines

Om productiviteit en kwaliteit verder te verbeteren en de servicegraad te verhogen, investeert de Panther-groep dit jaar in extra verwerkingsmachines voor golfkarton.

In de vestiging in Bottrop wordt een tweede driekleuren-rotatiestans met een breedte van 2,8 m met diverse state-of-the-art-eigenschappen opgebouwd volgens de industrie 4.0-filosofie, om de capaciteiten voor golfkarton te verhogen. De RRK Wellpappenfabrik werkte in 2016 al aan de grens van haar capaciteiten en zal de productiehoeveelheid in 2018 met deze investering significant uitbreiden.

In de vestiging te Wustermark wordt maar liefst in twee ondernemingen van de groep geïnvesteerd. Zo kreeg Panther Display  in februari 2017 een extra vlakbedstans, om daarmee de sterk groeiende handel in golfkartonnen displays te kunnen uitbreiden.

De Wepoba Wellpappenfabrik, eveneens in Wustermark, krijgt in de loop van 2017 bovendien een 2,4 m brede vierkleuren-inlinemachine om de bestaande verwerkingsmachines te ontlasten, die momenteel allemaal produceren in een drieploegensysteem en waarvan de capaciteiten al volledig worden benut. Bovendien krijgt in 2016 geïnstalleerde, 2,8 m brede rotatiestans drie extra kleurstations inclusief droging, om te voldoen aan de strengere eisen die klanten stellen aan hoogwaardig bedrukte verpakkingen.

Verder wordt in 2017 in de ondernemingen van de Panther-groep geïnvesteerd in de logistiek, om de productieprocessen nog verder te automatiseren, de kwaliteit te verhogen en de kosten verder te verlagen.

www.Panther-Packaging.com

Reacties

Reactie toevoegen