Nieuwe fabriek Panther Print

Op 14 juli jl. werd de eerste spade voor de jongste productieplaats van de Panther Packaging-groep in de grond gestoken. Met een nieuwe fabriek voor de bedrijfsdivisie 'papierveredeling en druk' verstevigt Panther Packaging zijn betrokkenheid in de regio Brandenburg en vestigt in de directe nabijheid van de Wepoba golfkartonfabriek en Panther Display in Wustermark een zelfstandig geleide preprintfabriek.

Nieuwe flexo machine

In het nieuwe gebouw, met een overdekt oppervlak van 5200 m², wordt een snelle en brede direct aangedreven flexo-preprintmachine geïnstalleerd. Het gebouw zal verrijzen op een terrein van circa 15.000 m² en voor de toekomst houdt men de optie open voor meer drukmachines.

Bobst

De door Panther gedefinieerde machine van de firma Bobst is een direct aangedreven 8-kleuren + lak-flexo-preprintmachine met een werkbreedte van 2,8 meter en een max. druksnelheid van 600 m/min. De tot nog toe bereikte snelheden lagen bij 460 m/min. en een drukbreedte van maximaal 2,5 meter. Bovendien wordt de installatie uitgerust met een nieuw, gereedschapssysteem, dat duidelijk sneller en productiever zal zijn dan de bestaande systemen. Verder beschikt de machine over een smartGPS-systeem, dat de voorbereidingstijden van de machine duidelijk verkort.
De drukcapaciteit van deze preprintinstallatie wordt al naargelang ordermix vastgesteld op ca. 200 miljoen vierkante meter per jaar. Het investeringsvolume bedraagt ca. 17 miljoen euro.

www.Panther-Packaging.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen